Parametr | Popis |
Botanický název | Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum |
Velikost balení | 20-25 kg |
Minimální množství v objednávce | 20-25 kg |
Původ | Indonésie, Madagaskar, Srí Lanka |
Jak produkt vypadá | prášek |
Dostupnost | velkoobchodní množství, soukromá značka |
Kvalita | organické, konvenční |
Minimální doba trvanlivosti | 12-24 měsíců |
Velikost porce | 2-4 gramů |
Kategorie | bylinky a koření |
Vnitřní kůra cejlonské skořice je zdrojem pro získání skořice Zeylanicum. Známými producenty skořice Zeylanicum jsou Madagaskar, Srí Lanka a Indie. Jediná originální cejlonská skořice, která je považována za historicky „pravá“, pochází ze Srí Lanky. I když ostatní skořice jsou také stejného druhu, jsou považovány za „nepravé“ a nazývají se kasií. Ceny jsou různé, proto je důležité určit, kterou odrůdu požadujete.
Původ skořicového prášku Ceylon
Skořice je považována za velmi starou a Egypťané ji používali již v roce 2000 před naším letopočtem. Stonky skořicových stromů jsou řezány a poté zpracovávány seškrábáním jejich vnější kůry. Z tohoto důvodu se vnitřní kůra uvolní a poté se vypálí v rolích. Poté se role suší po dobu několika hodin, pak se odříznou na role kolem 10 cm. Tyto role se později rozemelou na prášek.
Jak používat skořicový prášek Ceylon
Skořicový prášek lze použít mnoha způsoby, například do kořeněných nápojů a dezertů. Zdrojem pro získání skořicového prášku jsou různé druhy Cinnamomum. V Asii se strom Cinnamomum pěstuje, zejména ve Vietnamu, Číně a Indonésii. Používají se také pro sladkou vůni s jedinečnou a kořeněnou chutí, která se získává z éterického oleje zvaného cinnamaldehyd.
Skořicový strom musí růst dva roky, aby dával skořici. Po dvou letech je strom rozsekán na pařezy a pak se vynoří spousta malých pupenů. Když tyto výhonky zesílí a dospějí a mají průměr 5 cm, je vnitřní kůra stonku rovnoměrně pomlácena a odebere se zelená vnější kůra, dokud se neuvolní ze dřeva. Poté je vnitřní kůra vysušena na vzduchu, její velké listy jsou odstraněny a nakrájeny na proužky. Jedná se o proužky, které se proměnily ve zvlněnou skořici. Tyto kousky se dále suší v troubě nebo na slunci. Když jsou kousky dostatečně opálené, jsou připraveny k odeslání po celém světě.
Jak používat skořicový prášek Ceylon
Skořicový prášek, který nabízíme, je zcela organický a taje v ústech s teplou, kořeněnou, sladkou, aromatickou a jemnou chutí. Můžete jej přidat do vaší kuchyně pro dokonalé vaření a vytvořit hloubku pokrmu. Může být použita k dochucení ovocných pokrmů, sladkých a cereálních kaší. Originální skořice může poskytnout úžasnou vůni pro přípravu teplých nápojů, jako je káva nebo čaj.
Skořicový prášek Ceylon – Velkoobchod
Jsme velkoobchodní společnost zabývající se prodejem skořicového prášku Ceylon. Proto dovážíme přímo ze zdroje a dodáváme pro širokou škálu značek a podniků v Evropě. Získejte více při obchodování s NutriBoost díky konkurenčním cenám a prémiové kvalitě.