Parametr | Popis |
Botanický název | Chenopodium quinoa |
Velikost balení | 20 kg |
Minimální množství v objednávce | 20 kg |
Původ | Peru |
Jak produkt vypadá | špinavě bílý prášek |
Dostupnost | velkoobchodní množství, soukromá značka |
Kvalita | organické, konvenční |
Minimální doba trvanlivosti | 12 měsíců |
Velikost porce | ¼ hrnku |
Kategorie | mouky |
Quinoa mouka je známá jako bylina, která roste hlavně v Jižní Americe díky svým jedlým semenům jako obilná plodina. Quinoa semena nebo zrna jsou bez lepku a jsou to tzv. pseudocereálie.
Původ quinoa mouky
První kultivace rostliny quinoa byla provedena asi před 7000 lety v Andách. Proto je považována za starodávné obilí a hlavní potravinu od předkolumbovské éry. Když přišli Španělé, rostliny quinoa si nevšímali, protože si mysleli, že je to indické jídlo.
Pěstování rostliny quinoa bylo na vrcholu v druhé polovině 20. století. Nyní se pěstuje v oblasti od And na severozápad USA do Kanady. Od září 2017 do roku 2018 přibližně 255 komerčních produktů, včetně pekárenských produktů, obsahovalo rostlinu quinoa jako přísadu.
Pěstovací oblastí této malé pseudocereálie jsou Andy. Semena rostliny quinoa můžete použít jako pražená nebo syrová.
Jak používat quinoa mouku
Obecně se quinoa mouka mísí s jinými moukami a používá se v mnoha výrobcích, jako jsou dezerty, chléb, pečivo a další pekárenské produkty. Quinoa mouka je buď pražená nebo vařená. Obvykle se používá asi 20 % smícháním s pšeničnou moukou k výrobě palačinek, dezertů, chleba a sušenek.
Quinoa mouka – Velkoobchod
Quinoa mouku dodáváme ve velkoobchodním množství. Využijte našich dobrých cen, vysoké kvality a rozmanitého sortimentu. Požádejte o osobní nabídku prostřednictvím našeho kontaktního formuláře.