Parametr | Popis |
Botanický název | Triticum spelta |
Velikost balení | 20-25 kg |
Minimální množství v objednávce | 20-25 kg |
Původ | Nizozemsko |
Jak produkt vypadá | špinavě bílý, nahnědlý prášek |
Dostupnost | velkoobchodní množství, soukromá značka |
Kvalita | organické, konvenční |
Minimální doba trvanlivosti | 12-24 měsíců |
Velikost porce | 26 gramů |
Kategorie | zrna a semena |
Špalda, která se také nazývá Farro Grande, patří do rodiny farro. Nejprve se pěstovala v Persii, které se nyní říká Írán, poté se začalo s pěstováním v jihovýchodní Evropě. V té době to byla hlavní potravina a byl to první druh pšenice používané k výrobě chleba.
Původ loupané špaldy
Špalda má i jiná jména, kterými jsou pšenice loupaná a pšenice Dinkel. Tento typ pšenice byl poprvé pěstován před rokem 5 000 před naším letopočtem. Používal se k výrobě pekařských výrobků, Jeneveru nebo čištění piva.
Je také považován za poddruh pšenice, protože oba vypadají podobně. Botanický název špaldy je Triticum aestivum.
Jak používat loupanou špaldu
Špaldu lze použít jako celá zrna nebo ve formě mouky. Špaldovou mouku můžete použít k přípravě sušenek a chleba. Může být také použit místo pšenice k přípravě receptů na chléb nebo pšeničnou mouku.
Špalda, loupaná – Velkoobchod
Jako velkoobchod s loupanou špaldou distribuujeme tuto položku ve větších objemech po celém světě, zejména v Evropě. Na požádání jsme schopni zajistit menší i větší objemy objednávek.