This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametr Popis
Botanický název Triticum spelta
Velikost balení 20-25 kg
Minimální množství v objednávce 20-25 kg
Původ Nizozemsko
Jak produkt vypadá špinavě bílý, nahnědlý prášek
Dostupnost velkoobchodní množství, soukromá značka
Kvalita organické, konvenční
Minimální doba trvanlivosti 12-24 měsíců
Velikost porce 26 gramů
Kategorie zrna a semena

Špalda, která se také nazývá Farro Grande, patří do rodiny farro. Nejprve se pěstovala v Persii, které se nyní říká Írán, poté se začalo s pěstováním v jihovýchodní Evropě. V té době to byla hlavní potravina a byl to první druh pšenice používané k výrobě chleba.

Původ loupané špaldy

Špalda má i jiná jména, kterými jsou pšenice loupaná a pšenice Dinkel. Tento typ pšenice byl poprvé pěstován před rokem 5 000 před naším letopočtem. Používal se k výrobě pekařských výrobků, Jeneveru nebo čištění piva.

Je také považován za poddruh pšenice, protože oba vypadají podobně. Botanický název špaldy je Triticum aestivum.

Jak používat loupanou špaldu

Špaldu lze použít jako celá zrna nebo ve formě mouky. Špaldovou mouku můžete použít k přípravě sušenek a chleba. Může být také použit místo pšenice k přípravě receptů na chléb nebo pšeničnou mouku.

Špalda, loupaná – Velkoobchod

Jako velkoobchod s loupanou špaldou distribuujeme tuto položku ve větších objemech po celém světě, zejména v Evropě. Na požádání jsme schopni zajistit menší i větší objemy objednávek.  

This website needs you to allow the use of cookies as described in our