This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametr Popis
Botanický název Piper nigrum
Velikost balení 25 kg
Minimální množství v objednávce 25 kg
Původ Asie, Evropa
Jak produkt vypadá prášek
Dostupnost velkoobchodní množství, soukromá značka
Kvalita organické
Minimální doba trvanlivosti 12 měsíců
Velikost porce 1 čajová lžička
Kategorie bylinky a koření

Černý pepř patří mezi nejčastěji používané koření, které se přidává do několika jídel. Je to také nejprodávanější koření na světě. V tomto koření je chemická sloučenina zvaná piperin, která mu dodává jedinečnou kořeněnou chuť, která ho odlišuje od chilli papriček. Používá se po celém světě k dochucení, většinou se solí.

Rostliny pepře produkují nezralé bobule, které jsou stále zelené, a pak se z nich vytvoří černý pepř. Před usušením jsou bobule vařeny a čištěny v horké vodě. Teplo vody urychluje proces zhnědnutí během sušení. Dokončení procesu sušení, i u strojů, trvá několik dní. Během tohoto procesu pepř kolem semene ztmavne na tenkou vrstvu a zmenší se. Když je proces sušení dokončen, produkt, který získáme, se nazývá pepř.

Původ prášku z černého pepře

Při pohledu zpět do historie byl černý pepř jedním z nejcennějších a nejprodávanějších koření. V té době lidé používali pepř místo peněz.

Piper nigrum je název kvetoucí rostliny, ze které je černý pepř vyroben. Je z čeledi Piperaceae, která obsahuje rostlinu zvanou pepřovník černý. Jedná se o ovoce, které se suší a později se používá jako koření. Průměr plně dospělého plodu pepře je kolem 5 mm. Barva plodiny je tmavě červená a má semeno stejně jako peckovice. Je zdrojem pro výrobu mletého pepře a pepřů, které jsou běžně známé jako zelený pepř (sušené nezralé plodiny), bílý pepř (zralá semena plodiny) nebo černý pepř (vařené a sušené nezralé plodiny).

Jak používat prášek z černého pepře

Černý pepř je nejpoužívanějším kořením téměř na celém světě, které dodává jídlu koření a pálivost. Pepřovník černý může být také použit v nakládaných okurkách, polévkách, dušených pokrmech a ve vývaru. Po zpracování je také k dispozici v různých barvách. Můžete jej použít k přípravě jídla nebo jako koření.

Prášek z černého pepře – Velkoobchod

Prášek z černého pepře dodává velkoobchodní společnost NutriBoost mnoha předním značkám a dodavatelům v Evropě. Díky našim konkurenčním cenám a flexibilitě podporujeme naše klienty při plnění jejich cílů.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our