Parametr | Popis |
Botanický název | Amaranthus caudatus |
Velikost balení | 20-25 kg |
Minimální množství v objednávce | 20-25 kg |
Původ | Indie |
Jak produkt vypadá | prášek |
Dostupnost | velkoobchodní množství, soukromá značka |
Kvalita | organické |
Minimální doba trvanlivosti | 24 měsíců |
Velikost porce | ¼ hrnku |
Kategorie | mouky |
Amarantová mouka se vyrábí z rostliny amarant. Semena rostliny jsou namleta, což z ní udělá mouku. Ta může být použita k pečení nebo smíchána s jinými moukami. Semeno rostliny amarant, které se používá k výrobě amarantové mouky, se vyskytuje v různých barvách, jako je růžová, bílá, zlatá a pálená – záleží na druhu. Amarantovou mouku můžete použít k pečení, protože dodá vašim pokrmům sladkou a lahodnou chuť.
Lidé považují amarant za obilovinu, jako je pšenice a oves, ale není tomu tak. Přestože má podobné použití a živiny jako obiloviny, úplně se liší od obilných zrn.
Původ amarantové mouky
Hlavním producentem amarantu byla aztécká říše, což byla mocná říše v centrálním Mexiku v 15. a 16. století našeho letopočtu. Po fazolích a kukuřici byl amarant třetí hlavní plodinou produkovanou v této říši. Byl pojmenován podle řeckého slova, které znamená „věčný“ nebo „nesmrtelný“. Ukazuje to robustnost a všestrannost tohoto semene.
Jak používat amarantovou mouku
Aztékové používali amarant k výrobě tortillas, atole a tamales. Když začal jejich posvátný měsíc Huitzilopochtli, používali k vytváření idolů svých bohů agávu, kukuřici a amarant. K výrobě vašich oblíbených pokrmů, jako je chléb, chlebové placky, palačinky, krekry a těsto na pizzu, bude amarantová mouka dokonalým doplňkem vaší malé kuchyňské pekárny.
Amarantová mouka – Velkoobchod
NutriBoost je velkoobchodník s amarantovou moukou. Proto tuto položku našim zákazníkům nabízíme ve velkoobchodním množství i jako soukromou značku.