This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametr Popis
Botanický název Amaranthus caudatus
Velikost balení 20-25 kg
Minimální množství v objednávce 20-25 kg
Původ Indie
Jak produkt vypadá prášek
Dostupnost velkoobchodní množství, soukromá značka
Kvalita organické
Minimální doba trvanlivosti 24 měsíců
Velikost porce ¼ hrnku
Kategorie mouky

Amarantová mouka se vyrábí z rostliny amarant. Semena rostliny jsou namleta, což z ní udělá mouku. Ta může být použita k pečení nebo smíchána s jinými moukami. Semeno rostliny amarant, které se používá k výrobě amarantové mouky, se vyskytuje v různých barvách, jako je růžová, bílá, zlatá a pálená – záleží na druhu. Amarantovou mouku můžete použít k pečení, protože dodá vašim pokrmům sladkou a lahodnou chuť.

Lidé považují amarant za obilovinu, jako je pšenice a oves, ale není tomu tak. Přestože má podobné použití a živiny jako obiloviny, úplně se liší od obilných zrn.

Původ amarantové mouky

Hlavním producentem amarantu byla aztécká říše, což byla mocná říše v centrálním Mexiku v 15. a 16. století našeho letopočtu. Po fazolích a kukuřici byl amarant třetí hlavní plodinou produkovanou v této říši. Byl pojmenován podle řeckého slova, které znamená „věčný“ nebo „nesmrtelný“. Ukazuje to robustnost a všestrannost tohoto semene.

Jak používat amarantovou mouku

Aztékové používali amarant k výrobě tortillas, atole a tamales. Když začal jejich posvátný měsíc Huitzilopochtli, používali k vytváření idolů svých bohů agávu, kukuřici a amarant. K výrobě vašich oblíbených pokrmů, jako je chléb, chlebové placky, palačinky, krekry a těsto na pizzu, bude amarantová mouka dokonalým doplňkem vaší malé kuchyňské pekárny.

Amarantová mouka – Velkoobchod

NutriBoost je velkoobchodník s amarantovou moukou. Proto tuto položku našim zákazníkům nabízíme ve velkoobchodním množství i jako soukromou značku.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our