Parametr | Popis |
Botanický název | Triticum spelt |
Velikost balení | 20-25 kg |
Minimální množství v objednávce | 20-25 kg |
Původ | Nizozemsko |
Jak produkt vypadá | špinavě bílý, nahnědlý prášek |
Dostupnost | velkoobchodní množství, soukromá značka |
Kvalita | organické, konvenční |
Minimální doba trvanlivosti | 12-24 měsíců |
Velikost porce | ¼ hrnku |
Kategorie | mouky |
Špalda je známá jako obilná obilovina, která patří do rodiny pšenic. Ale není jako pšenice. Toto obilí se na Středním východě a v Evropě pěstuje stovky let. I když má stejný vzhled jako pšenice, jeho vnější obal je velmi tvrdý a před použitím je rozdrcen. Stejně jako pšeničná mouka je její chuť trochu sladká a ořechová.
Pokud mluvíme o nejoblíbenějších pšeničných moukách, špaldová mouka je jednou z nich. Používá se ve všech receptech bez pšenice, v chlebu a těstovinách.
Původ špaldové mouky
Špalda patří do rodiny pšenice. Jedná se o druh pšenice, který se pěstuje od roku 5000 před naším letopočtem. Nazývá se také pšenice loupaná nebo pšenice Dinkel. Jedná se o obilné zrno, které se pěstuje po staletí. Původem Špaldy je Írán, poté se dostal do Evropy. Od minulého století začala kultivace špaldy také v Severní Americe.
Jak používat špaldovou mouku
Špaldová mouka je užitečnou náhradou pšeničné mouky v různých receptech v poměru 1:1. Špalda má v sobě jedinečný typ lepku. K výrobě struktury chleba potřebuje špaldová mouka kratší dobu hnětení, protože je měkká a snadno se rozkládá, což je opak pšeničné mouky. Proto je důležité si uvědomit, že špaldovou mouku nemíchejte. Jinak se textura věci, kterou děláte, rozpadne.
Špaldová mouka – Velkoobchod
Jako velkoobchodní společnost se špaldovou moukou je naše zboží distribuováno ve velkých objemech po celém světě. Zejména v Evropě dodáváme tuto položku různým značkám a společnostem. Spojte se s námi a získejte osobní nabídku.