This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
Parametr Popis
Botanický název Triticum spelt
Velikost balení 20-25 kg
Minimální množství v objednávce 20-25 kg
Původ Nizozemsko
Jak produkt vypadá špinavě bílý, nahnědlý prášek
Dostupnost velkoobchodní množství, soukromá značka
Kvalita organické, konvenční
Minimální doba trvanlivosti 12-24 měsíců
Velikost porce ¼ hrnku
Kategorie mouky

Špalda je známá jako obilná obilovina, která patří do rodiny pšenic. Ale není jako pšenice. Toto obilí se na Středním východě a v Evropě pěstuje stovky let. I když má stejný vzhled jako pšenice, jeho vnější obal je velmi tvrdý a před použitím je rozdrcen. Stejně jako pšeničná mouka je její chuť trochu sladká a ořechová.

Pokud mluvíme o nejoblíbenějších pšeničných moukách, špaldová mouka je jednou z nich. Používá se ve všech receptech bez pšenice, v chlebu a těstovinách.

Původ špaldové mouky

Špalda patří do rodiny pšenice. Jedná se o druh pšenice, který se pěstuje od roku 5000 před naším letopočtem. Nazývá se také pšenice loupaná nebo pšenice Dinkel. Jedná se o obilné zrno, které se pěstuje po staletí. Původem Špaldy je Írán, poté se dostal do Evropy. Od minulého století začala kultivace špaldy také v Severní Americe.

Jak používat špaldovou mouku

Špaldová mouka je užitečnou náhradou pšeničné mouky v různých receptech v poměru 1:1. Špalda má v sobě jedinečný typ lepku. K výrobě struktury chleba potřebuje špaldová mouka kratší dobu hnětení, protože je měkká a snadno se rozkládá, což je opak pšeničné mouky. Proto je důležité si uvědomit, že špaldovou mouku nemíchejte. Jinak se textura věci, kterou děláte, rozpadne.

Špaldová mouka – Velkoobchod

Jako velkoobchodní společnost se špaldovou moukou je naše zboží distribuováno ve velkých objemech po celém světě. Zejména v Evropě dodáváme tuto položku různým značkám a společnostem. Spojte se s námi a získejte osobní nabídku.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our